Op eerste kerstdag bereikte ons het droevige bericht dat Henk van Alphen op 76-jarige leeftijd is overleden. We wisten dat het de laatste tijd met de gezondheid van Henk steeds slechter ging, maar toch is het vooral de laatste dagen snel gegaan. Uiteindelijk bleek de gezondheid van Henk zo verzwakt te zijn dat hij een virusinfectie bovenop twee bacteriële infecties niet meer kon verwerken.


Henk in zijn kenmerkende houding als starter.
De geschiedenis van AV Groene Ster is onlosmakelijk met Henk en zijn familie verbonden. Henk is, samen met zijn vrouw Ad, in 1977 lid geworden van onze vereniging. Hun dochter Anet was toen al enkele jaren lid bij de pupillen, later gevolgd door hun zoon Cor. Hoewel Henk zelf niet heel erg actief als atleet geweest is, was hij dat wel als vrijwilliger. Gelijk in de beginjaren is Henk 6 jaar bestuurslid geweest. Daarnaast heeft hij jarenlang (samen met Ad) alle inschrijvingen van onze atleten bij wedstrijden buiten Zevenbergen geregeld. Aangezien dit nog in het pre-internet tijdperk was, betekende dit veel post sturen, bellen en handmatige administratie. Ook is Henk (wederom samen met Ad) vanaf het begin betrokken geweest bij de organisatie van het jaarlijkse jeugdkamp, waarbij Henk zijn laatste 10 jaar (tot 2009) zelfs kampleider was. Maar wellicht is Henk bij de meeste leden vooral bekend als starter bij onze wedstrijden. Hij heeft dit meer dan dertig jaar gedaan. Hij was er dan ook erg trots op dat zijn kleindochter Lisanne dit jaar gekozen heeft het stokje van haar opa over te nemen en een starterscursus gevolgd heeft.

We wensen Ad, Cor, Anet en Lisanne, samen met de verdere familie en vrienden heel veel sterkte toe met het verwerken van het overlijden van Henk. Als vereniging zijn we ontzettend dankbaar voor de hoeveelheid tijd en energie die Henk in de vereniging gestopt heeft. Mede door hem heeft de vereniging zich kunnen ontwikkelen tot de fijne club die we zijn. We zullen Henk herinneren als een aardige en sympathieke man, met een groot hart voor de vereniging. We leven met jullie mee.


namens het bestuur,

Dennis François
Voorzitter AV Groene Ster


Op dinsdag 31 december is er van 16:30 tot 17:00 gelegenheid tot afscheid nemen van Henk in Uitvaartcentrum Lindonk (Lindonk 79 te Zevenbergen). Op donderdag 2 januari is de crematieplechtigheid om 11:30 in de aula van De Drie Zwanen in crematorium Zegestede in Roosendaal (Rucphensebaan 93). Na afloop van deze plechtigheid is er in het crematorium gelegenheid tot een samenzijn in de koffiekamer.

Kalender

KNIP-loop
05-11-2023
GLOW-run
30-12-2023 om 18:00
OliebollenLoop
31-12-2023 om 11:00
Wedstrijdkalender Atletiekunie
atletiek.nl/wedstrijdkalender

Laatste foto's

Album miniatuur
Aflopen Opstapgroep
2022-07-16
Album miniatuur
Jeugdkamp
2022-04-01
Album miniatuur
Clubcross
2022-02-06