logo_havenloop.jpg

De Zevenbergse havenloop is een vrij nieuw loopevenement in het mooie centrum van Zevenbergen, wat in 2024 voor de derde keer georganiseerd gaat worden. Het programma bestaat uit een prestatieloop (afstanden van 2,5 t/m 15km), een wandeltocht (afstanden van 5 en 10km), scholierenloop en een supergezellige familieloop. Naast deze onderdelen is er ook een FIT-plein op de markt voor jong en oud. De organisatie is in handen van een breed gelegenheidscomite, bestaande uit vrijwilligers, medewerkers en leerlingen van onder andere AV Groene Ster, MeerMoerdijk, Markland college Zevenbergen, Mart 9 en Proost. Het motto is: gezellig sportief bezig zijn door en voor Zevenbergen. 

Op deze website is alle informatie te vinden om je optimaal voor te bereiden op dit leuke loop-evenement.


Datum

  • Zondag 24 maart 2024

 

Parcours Havenloop

De start en finish zijn op de Markt in Zevenbergen. Het parcours van de havenloop loopt over de Noord- en Zuidhaven, Kerkstraat, Stationstraat en Kasteeltuin en heeft een lengte van 2,5km.   

Parcours Scholierenloop

De start en finish zijn op de Markt in Zevenbergen. Het parcours loopt over de Noord- en Zuidhaven en heeft een lengte van 750m en er zullen 2 rondjes gelopen worden. Deelname is voor alle bassisschoolleerlingen in de groepen 4 t/m 8. Natuurlijk krijgen alle deelnemers een fraaie herinnering. 

 parcours kleine ronde
Parcours Familieloop

Het parcours van de familieloop is hetzelfde als van de scholierenloop (zie hierboven). Tot 10 minuten na de start kunnen deelnemers aan een nieuwe ronde beginnen.

Bij de familieloop staat het plezier in samen (jong en oud) lopen centraal. Het is een ideale gelegenheid voor families om met elkaar sportief bezig te zijn. Alle deelnemers krijgen een fraaie herinnering. 

 

Parcours Wandeltocht (ism Heemkundekring)

Voor diegenen die niet kunnen of willen hardlopen is het ook mogelijk om mee te wandelen. Er kan dan gekozen worden tussen 5km en 10km. Dit gaat niet over het parcours, maar over een aparte route door het mooie centrum van Zevenbergen en daarbuiten. In samenwerking met de Heemkundekring zijn diverse mooie en bijzondere locaties uitgekozen, waarlangs de route loopt. Verder gaat de route over de openbare weg en leidt de wandelaars langs de mooiste historische plekjes van Zevenbergen. Natuurlijk mag er ook met Nordic Walking stokken gelopen worden. 

Bij de start ontvangen alle deelnemers een routebeschrijving. Ook is het mogelijk om de route te volgen via IZI-travel. Bij de Heemkundekring is er de mogelijkheid voor een (korte) tussenstop en ligt er een echte Zevenbergse slof klaar voor de deelnemers.

 

Globaal tijdschema

We zijn nog in afwachting van de definitieve vergunning. Om deze reden is het tijdschema nog niet definitief, maar het concept tijdschema waar we nu vanuit gaan is:

voorlopig tijdschema havenloop 2023

Mocht het, obv de definitieve vergunning, nodig zijn dit tijdschema aan te passen, dan zal dat hier gepubliceerd worden.Inschrijven

Je vooraf aanmelden voor de Zevenbergse Havenloop kan tot uiterlijk zondag 18 maart 2024, 23:59 via de volgende link: <inschrijven>.

Hoe eerder je inschrijft, hoe goedkoper het is. De kosten zijn:

onderdeel leefijd 1/12 tm 31/12 1/1 tm 18/2 19/2 tm 18/3 na-inschrijving
Havenloop 2,5-5km t/m 17 jaar € 5 € 7,50 € 10 € 15
18 jaar en ouder € 7,50 € 10 € 12,50
Havenloop 7,5-15km t/m 17 jaar € 7,50 € 10 € 12,50 € 17,50
18 jaar en ouder € 10 € 12,50 € 15
Wandeltocht 5 of 10km alle leeftijden € 5 € 7,50 € 10 € 12,50
familieloop 0,5-1,5km alle leeftijden € 3 € 3 € 3 € 5
scholierenloop 1,5km leerlingen groepen 4 t/m 8 € 3 € 3 € 3 € 5
Bedrijventeam 5km
(5 deelnemers)
alle leeftijden € 60 € 75 € 90 niet mogelijk
Bedrijventeam 10km
(5 deelnemers)
alle leeftijden € 75 € 90  € 105 
Bedrijventeam Wandeltocht
(5 deelnemers)
alle leeftijden € 50 € 65 € 80
T-shirt S-M-L-XL-XXL € 22,50 € 22,50 € 22,50

 


Bedrijventeams

Het is mogelijk om als team van een bedrijf (of organisatie) in te schrijven en mee te doen aan de Zevenbergse Havenloop. Alle bedrijventeams zullen met een logo op onze website getoond worden en voorafgaand aan de wedstrijd zullen de teams voorgesteld worden aan het publiek. Exposure dus als fit bedrijf, tijdens de supergezellige en sportieve Zevenbergse Havenloop!

Inschrijven als bedrijventeam gaat niet via het normale inschrijfformulier, maar via de website van MeerMoerdijk.

 

Bijprogramma

Voor, tijdens en na de loop zal er op de Markt een sportief bijprogramma zijn, verzorgd door leerlingen van het Markland College Zevenbergen. 

Gedurende het hele evenement zal er muzikale ondersteuning zijn. Verder zullen enthousiaste omroepers alles aan elkaar praten.

 

Loopshirt

Om aan iedereen te laten zien dat je deelnemer bent (geweest) van de Zevenbergse Havenloop is het mogelijk om tegelijkertijd met je inschrijving een lekker zittend speciaal havenloop loopshirt te bestellen. De kosten hiervoor zijn € 22,50 en het loopshirt is alleen maar te bestellen t/m 11 maart 2024.

 T-shirt2024.png

 

Vrijwilligers

Als het lopen niets voor je zelf is, maar je wel graag onderdeel wil zijn van dit mooie evenement, dan kan je je aanmelden als vrijwilliger. Er zijn mensen nodig voor bijvoorbeeld het opbouwen en afbreken van het parcours, als verkeersregelaar, bij het na-inschrijven, het bijprogramma, de uitslagverwerking en dergelijke. Hulp is dus meer dan welkom! Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Uitslagen / tijden

Zo snel mogelijk na de wedstrijd zal de uitslag hier te zien zijn.

De uitslag van 2022 is hier te vinden:

 

De uitslag van 2023 is hier te vinden:

  

Algemene Voorwaarden

Lees voor deelname de Algemene voorwaarden.Meer informatie

Voor aanvullende vragen kan je een mailtjes sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk ook op onze social media accounts:

facebook: https://www.facebook.com/share/veUvrCmKeFx6tgpz/

Laatste foto's

Album miniatuur
Aflopen Opstapgroep
2022-07-16
Album miniatuur
Jeugdkamp
2022-04-01
Album miniatuur
Clubcross
2022-02-06