Op dinsdag 30 augustus 2022 is Ruud van Leeuwen op 76-jarige leeftijd overleden.

foto ruud van leeuwen

Vanaf de tweede helft van de jaren tachtig was Ruud onlosmakelijk met onze vereniging verbonden en was hij één van de drijvende krachten achter de florerende periode die we destijds ingingen. Vooral op bestuurlijk niveau heeft Ruud zijn steentje meer dan bijgedragen. Niet alleen is hij vanaf 1990 acht jaar lang voorzitter geweest, maar ook nadat hij de voorzittershamer overgedragen had heeft hij nog 19 jaar in het bestuur gezeten. Het aantal (bestuurlijke) klussen dat Ruud voor de vereniging opgepakt heeft is nagenoeg ontelbaar. Het was dan ook volstrekt logisch dat hij in 2004 tot erelid van bestuur van onze vereniging benoemd is.

Bijzonder was verder dat Ruud ook (of misschien wel vooral) de moeilijke klussen oppakte, waar anderen voor wegstapten. Bijvoorbeeld de hele afwikkeling van het klappen van de omni-vereniging heeft hij in goede banen geleid. Een ander belangrijk wapenfeit van Ruud is eind jaren negentig de politieke afstemming van de realisatie van de kunststofbaan op de Knip geweest. Vol (terechte) trots kon hij in 1998 samen met de burgemeester de baan officieel openen.

Ruud was ook een sportend lid. Vele jaren heeft hij, samen met zijn vrouw Anke, deel uitgemaakt van de recreanten groep. Hij deed zelf niet mee aan wedstrijden, maar organiseerde deze wel. Menig clubkampioenschap, baanwedstrijd, schoolatletiekwedstrijd of regiocross heeft onder zijn leiding plaatsgevonden. Typisch voor Ruud was bijvoorbeeld ook dat toen een jaar of 15 geleden de organisatie van de avondvierdaagse tussen wal en schip leek te vallen, hij opstond en ook hier zijn schouders onder zette.

De laatste jaren liet de gezondheid van Ruud hem flink in de steek. Hoewel hij AV Groene Ster nog diep in zijn hart had zitten, lukte het hem steeds moeilijker om bij de vereniging langs te komen. Gelukkig kon hij vorig jaar wel bij het uitgestelde 50-jarig jubileumfeest aanwezig zijn. Een jubileum waar hij met zijn tomeloze inzet gedurende bijna 40 jaar ontzettend veel aan meegebouwd heeft.

We wensen Anke en alle verdere familie en vrienden ontzettend veel sterkte met het overlijden van Ruud en zullen hem blijven herinneren als ons (bestuurs-)lid, organisator en initiator met een groot Groene Ster hart!


Namens het bestuur,

Dennis François
Voorzitter AV Groene Ster


Op maandag 5 september 2022 is er om 12:00 uur een samenkomst in “de ontmoeting” (Stationsstraat 4 in Zevenbergen) waar gezamenlijk afscheid genomen wordt van Ruud.

Kalender

KNIP-loop
05-11-2023
GLOW-run
30-12-2023 om 18:00
OliebollenLoop
31-12-2023 om 11:00
Wedstrijdkalender Atletiekunie
atletiek.nl/wedstrijdkalender

Laatste foto's

Album miniatuur
Aflopen Opstapgroep
2022-07-16
Album miniatuur
Jeugdkamp
2022-04-01
Album miniatuur
Clubcross
2022-02-06